BLOG

04oct.

Què aporta l’hortoteràpia a la salut mental?

La salut mental s’atribueix a l’estat d’equilibri entre la persona i el seu entorn sociocultural que garanteix la seva participació laboral, intel·lectual i de relacions per aconseguir el màxim benestar i qualitat de vida. 

Resultado de imagen de salut mental

L’horticultura terapèutica ens permet influir en aquests aspectes que milloren la qualitat de vida; augmenta la capacitat de concentració, la sensació de jugar un paper útil en les coses, sentir-se capaç de prendre decisions, sentir-se més feliç… és a dir millora  l’estat d’ànim i  la percepció d’un mateix.
També és una via d’escapament de les pressions de la vida diària. 

Treballar a l’hort brinda un moment de calma i relaxació, que permet allunyar-se per un temps de les preocupacions.A més, els problemes en salut mental poden portar a l’aïllament social i a la exclusió. Treballar en grup a l’hort ajudarà a disminuir aquests efectes potenciant les relacions socials i el contacte amb els altres.
En definitiva, l’horticultura terapèutica és una bona teràpia per a millorar el benestar, la satisfacció, l’autoconcepte, les habilitats socials i l’autoestima de les persones amb problemes de salut mental. 


Per més informació sobre els beneficis de l’horticultura terapèutica en salut mental, visita el següent recull de literatura científica